Kali i Bardhë i Uffingtonit

Në territorin e Britanisë së Madhe, veçanërisht në pjesët jugore, ka dhjetëra figura kuajsh të gdhendur në gur gëlqeror të butë. Shumica e tyre janë ndërtuar pas vitit 1800. me objektiva të ndryshëm dhe shpesh të paqartë. Sidoqoftë, ekziston një që shquhet midis të tjerëve: Kali i Bardhë Uffington, i cili është të paktën 3,000 vjet i vjetër. Në veri të tij ndodhet Valle del Cavallo Bianco. Figura është shumë e stilizuar dhe e gjatë 110 metra, por mund të shihet vetëm nga lart. Ekzistojnë shumë imazhe të ngjashme të kuajve në monedhat vendase përpara mbërritjes së Romakëve.
Është e gjatë 374 metra, e vjetër disa mijëra vjet dhe është gdhendur në kodër kështu që mund të shihet vetëm nga lart.
Kali i Bardhë i Uffingtonit ndodhet në Oxfordshire, 8 km në jug të Faringdon./K.E.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close