Ja pse nuk duhet të shtoni qumësht në kafe

Kombinimi i qumështit me kafenë ka një përdorim të gjerë, pasi jep një shije më të lehtë dhe të shijshme. Por sipas një hulumtimi ky zakon ka efekte negative në shëndet. Nëse e konsumoni kafen me qumësht, duhet të hiqni dorë për këto tre arsye.

Kombinimi i kafeinës dhe kazeinës (proteina e qumështit) krijon mpiksje në stomak që janë shumë të vështira për t’u tretur. Kështu, jo vetëm që kafeja me qumësht nuk bëhet më e lehtë, por gjithashtu mund të shkaktojë intolerancë.

Qumështi në kafe shkakton sekretimin e kalciumit përmes urinës, ndërsa rrit sekretimin e kalciumit në zorrë. Kafja e thjeshtë nuk përmban kalori dhe yndyrë. Kur kombinohet me qumësht, rritet numri i kalorive dhe yndyrave të panevojshme që konsumojmë, veçanërisht kur pimë shumë kafe çdo ditë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close