Infektologu Tolaj: Kosova e ka kaluar pandeminë më lehtë se shtetet tjera

Infektologu, Ilir Tolaj, që prej fillimit të pandemisë është shquar me mendimet ndryshe përbrenda komunitetit shëndetësor.

I njëjti ka folur së fundmi për situatën pandemike në vend, duke thënë se Kosova ka kaluar pandeminë e COVID-19 më mirë se shtetet tjera, duke renditur disa arsye për këtë.

“Duhet me pranu që Kosova e ka kalu pandeminë më lehtë se shtetet e tjera. Kjo nuk është meritë e institucioneve politike apo shëndetësore por meritat për kalimin relativisht deri në këtë fazë e ka struktura e popullatës pasi që nuk kemi popullatë të vjetër, e ajo na ka ndihmuar që numri i rasteve të hospitalizuar të jetë relativisht i kufizuar dhe numri i vdekjeve të jetë në një shifër më të ulët sesa në vendet e tjera”, ka thënë Tolaj për InDoks.

Tolaj gjithashtu është shprehur i bindur se, po të mos ishte fushata e partive politike vendi do ta kishte tejkaluar këtë fazë, dhe do të ishte e menaxhushme pandemia.

“Jam i bindur sikurse mos të kishte qenë fushata zgjedhore do ta kishim kaluar pa këtë fazë. Fushata e ka sjellë fazën e tretë, valën e tretë ndërsa kur e shikoj në tërësi situatën mendoj që ne relativisht mirë do të jemi në verë”, ka shtuar Tolaj.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close