Karakteri i Batman-it ishte i vërtetë apo i sajuar?

Bill Smith-Batman

Karakteri i Batman ekzistoi në jetën reale, emri i tij ishte Bill Smith, me origjinë nga Anglia, i cili emigroi në New York në vitin 1870.

Burri kishte një dyqan, ai pasi u sulmua disa herë dhe policia nuk bëri asgjë, ai iu përkushtua ndjekjes së kriminelëve dhe hajdutëve gjatë natës, duke e lënë dyqanin e tij në duart e një ndihmësi të ri me emrin Robin, ndërsa ai ecte nëpër rrugë në gjueti për kriminelët e mundshëm, banditë dhe hajdutë.
Të dhënat komunale tregojnë se Z. Smith u akuzua për herë të parë në 1878 për kapjen dhe rrahjen e një hajduti i cili doli nga dyqani i tij me një këmbë qengji në shpatull. Z. Smith ishte 43 vjeç, kështu që gjykatësi thjesht e la të lirë.
Disa vjet më vonë, ai veshi maskën për të fshehur identitetin e tij dhe për të shmangur hakmarrjet nga kriminelët kundër familjes së tij.
Ai u bë shumë i famshëm. Vetë policia e respektonte atë. Në lagjet e New York-ut ai konsiderohej hero. Ai vdiq nga hipotermia në shkurt 1896. Njerëzit që krijuan komikun morën historinë e tij dhe krijuan karakterin.
Historia e tij u gjet në ditarin e shkruar nga ndihmësi i tij Robin, në të cilin ai përfshinte fotografinë në fund të këtij botimi, dhe ditari i tij përfundonte me këtë fjali: “Të gjithë në vend kanë dëgjuar për këtë Batman. Ecën rrugëve natën dhe gangsterët, hajdutët, batakët dhe të dehurit mbajnë distancën.
“Është hakmarrje. Ai është nata. Ai është Batman "/Kalendari Enciklopedik Shqipëtar
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close