Kryeministri Bullgar,Borisov:Unë u them udhëheqësve rusë të ndalojnë spiunimin e Bullgarisë

Kryeministri Bullgar Bojko Borisov komentoi arrestimin e një grupi spiujsh të dyshuar se punonin për Rusinë.

Ai tha se Bullgaria do të mbrojë vendosmërisht sigurinë dhe pavarësinë e saj dhe përgëzoi prokurorinë dhe shërbimet speciale për punën që kishin bërë, raporton BTA.

"Ky është një rast tjetër në të cilin Bullgaria do të duhet të deklarojë diplomatët rusë" persona non grata ". Unë dua të përfitoj nga ky rast për t'u thënë udhëheqësve të tyre të ndalojnë spiunimin në Bullgari," tha Borisov, sipas agjencisë.

Prokuroria Bullgare njoftoi në 19 Mars se një grup personash të dyshuar për spiunazh në favor të Rusisë ishin arrestuar.

Është thënë se persona ushtarakë ishin midis të arrestuarve, si dhe përfaqësues të Ministrisë së Mbrojtjes ose shërbimit të inteligjencës ushtarake, dhe gruaja e organizatorit të pretenduar të grupit, i cili kishte shtetësi Bullgare dhe Ruse,e cila gjithashtu u arrestua.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close