Një meteor thyen murin e zërit mbi Anglinë jug-perëndimore

Një meteor jashtëzakonisht i rrallë i njohur si "top zjarri i përditshëm" shpërtheu murin e zërit mbi Britaninë e Madhe sot.

Njerëzit në provincat angleze të Dorset, Somerset, Devon dhe Jersey raportuan se ata dëgjuan një zhurmë të fortë sot dhe panë një rreze drite në qiell, raporton BBC.
Pasi analizuan imazhet dhe videot, ekspertët konfirmuan se ishte një meteor.

Ata i bënë thirrje njerëzve të shikojnë dhe raportojnë çdo rënie të fragmenteve të meteorit hapësinorë.
Richard Cacerek, nga Rrjeti Britanik i Astronomëve Amatorë për vëzhgimin e Meteorëve, tha se vetëm meteori më i ndritshëm të "klasit bolid" mund të prodhojë një "top të zjarrtë ditor".

Ai shtoi se ai që u pa të Shtunën duhej të ishte "shumë i madh" që të ishte i dukshëm gjatë ditës.
Astronomi dhe gazetari i shkencës Will Geiter, i cili ishte ndër të parët që lidhi bumin e zërit me një meteor, i tha BBC se do të ishte "shumë emocionuese" të gjesh pjesë të meteorit.
Të dhënat e kamerës analizohen gjithashtu për të marrë detaje në lidhje me udhëtimin e meteorit.

Pas "tronditjes së madhe", për të cilën njerëzit thanë se tronditi shtëpitë dhe dritaret e tyre, Shërbimi Gjeologjik Britanik përjashtoi tërmetin.
Ministria e Mbrojtjes gjithashtu tha se goditja e fortë nuk ishte e lidhur me asnjë avion RAF.
Një kamp pranë Weymouth regjistroi një zhurmë të madhe në një kamera sigurie.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close