Deputetët të cilët do t’i zëvendësojnë ministrat

Qeveria e udhëhequr nga Albin Kurti është votuar sot me 67 vota në Kuvendin e Kosovës. Në këtë qeveri do të jenë edhe disa ministra të cilët janë votuar si deputetë në zgjedhjet e 14 shkurtit, e që tani pritet të zëvendësohen nga deputetë në pritje.

Këta janë ministrat të cilët janë votuar si deputetë dhe votat që kanë marrë:

ARBEN VITIA M 107 858

DONIKA GËRVALLA-SCHWARZ F 71 722

HEKURAN MURATI M 41 172

FATON PECI M 25 284

LIBURN ALIU M 22 520

ARBERIJE NAGAVCI F 21 781

HAJRULLA ÇEKU M 17 674

ROZETA HAJDARI F 11 207

XHELAL SVEÇLA M 10 359

Ndërkohë, duke marrë parasysh se zëvendësimi bëhet në bazë të deputetit i cili është votuar më së shumti fillimisht dhe gjinia si kriter i dytë, këta janë deputetët të cilët do të zëvendësojnë ministrat e zgjedhur:

ENVER HALITI M 7 492

SHQIPE ISUFI F 7 481

MIRSAD SHKRETA M 7 370

GRAMOS AGUSHOLLI M 6 740

ALBAN BAJRAMI M 6 631

JAHJA KOKAJ M 6 485

HYDAJET HYSENI KALOSHI M 6 339

YLLZA HOTI F 5 929

GRESA BYTYQI KELMENDI F 5 334

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close