Gjykata ushtarake bullgare cakton paraburgimin për 5 spiunët rusë

Gjykata Ushtarake në Sofje ka vendosur në paraburgim pesë nga gjashtë të akuzuarit për spiunazh për Rusinë.

Kjo u bë e ditur pas një seance, të mbajtur pas dyerve të mbyllura, që filloi herët në mëngjes të 21 Marsit dhe vazhdoi deri në orët e para të 22 Marsit.

Ilan Iliev është i akuzuari kryesor, sipas të dhënave bullgare, ai ishte drejtuesi i grupit kriminal dhe ish-oficer i Inteligjencës Ushtarake Ruse, raportojnë mediat bullgare.

Të paraburgosurit tjerë janë Lyubomir Medarov, kreu i regjistrit të informacionit të klasifikuar në Parlament, kolonel Petar Petrov, i cili është në drejtorinë e buxhetit të Ministrisë së Mbrojtjes, Galina Ilieva, e cila thuhet se është gruaja e Iliev dhe që pretendohet të ketë qenë ndërmjetësimi midis grupit dhe ambasadës ruse në Sofje, dhe një oficeri të inteligjencës Ushtarake pa emër.

Një oficer i Inteligjencës Ushtarake, i akuzuari i gjashtë, për të cilin thuhet se prokurorët kanë bërë një rrëfim të plotë, u la i lirë me kusht.

Petar Petkov, avokat i Petrovit, tha se ndalimi i klientit të tij ishte i paligjshëm, sepse Zyra e Prokurorit nuk kishte specifikuar informacionin që grupi kishte mbledhur për t’i kaluar në Rusi.

Vendimet e gjykatës mund të apelohen në Gjykatën Ushtarake të Apelit.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close