Viola von Cramon: Shpresoj që liberalizmi për Kosovën të mbyllet deri në fundvit

Raportuesja për Kosovë në Parlamentin Evropian, Viola von Cramon, ka mbajtur një adresim mbi “Raportin e Komisionit për Kosovën dhe Serbinë 2019-2020”.

Ajo fjalimin e saj e ka nisur duke thënë se pasi që vitin e kaluar nuk ka pasur një raport, tash ai është bërë për dy vjetët e fundit.

“Kemi pasur bashkëpunim tejet të madh mes të gjitha grupeve nëpër takimet dhe e kanë përmbushur raportin me bashkëpunimin e tyre. Kemi përcjell mesazhin e artë për Kosovën dhe integrimin e Kosovës, të ardhmen e saj. Ka ende probleme para ndesh. Luftimi i korrupsionit është i nevojshëm. Është punë që duhet të shtyhet përpara nga qeveria e re që duhet të punojë për rend dhe ligj”, është shprehur von Cramon.

Ajo në këtë konferencë ka folur edhe për çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën.

“Edhe sot në parlament e ngritëm çështjen e liberalizimit të vizave për Kosovën. Shpresoj se mund ta finalizojmë këtë deri në fund të vitit, çfarë do të ndikonte edhe në rikthimin e besimit tek BE”.

Po ashtu edhe thirrje që të punohet para është edhe ajo e dialogut të Kosovës me Serbinë.

“Qeveria e re duhet të angazhohet për dialogun. Kemi parë në javët dhe muajt e kaluar që është bërë progres dhe do të donim që ky proces të vazhdojë në javët dhe muajt në vijim. Dialogu është parakusht për rrugën drejt BE-së”.

“Po ashtu shpresoj që të votohet presidenti i ri, që duhet të ndodhë shumë shpejt dhe të mos ketë shkuarje nga zgjedhjet në zgjedhje”.

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close