Amina Nuraj,vajza nga Sanxhaku shfaq dashurinë për flamurin shqiptar para syve të profesorëve serb

Amina Nuraj,është vajza nga Sanxhaku që ia arriti të mposhtë asimilimin e dyfishtë që i lanë parardhësit!
Ajo jo vetëm sfidoi rrethin e asimiluar por edhe shtetin që rëndon mbi këtë krahinë shqiptare në Serbi!
 
Ajo ,edhe pse ia mësuan gjuhën bosniake (sllavishte),në kohë e kuptoi se ajo nuk ishte gjuha e vërtetë me të cilën flisnin të parët e të parëve të saj.
Prandaj mori guximin dhe tha :ne jemi shqiptar në Sanxhakun e asimiluar"
 
Ajo e do gjuhën dhe popullin e prejardhjes së saj më shum se gjithëçka tjeter.Ajo e dëshmon sa here që i ipet rasti dhe mundësia se është një shqiptare sy patrembur!
 
Ajo këtë e ka bërë edhe midis Beogradi.Kështu siç e përshkruan edhe vet në faqen e Facebookut të saj:
--Sot, kur mora diplomën në fakultet Ekonomik, profesoresha Milica m'u drejtua me fjalët "Jam e qudit se nuk kishe shqiponjën shqiptare në qafë". Aty ku profesor Dejan ndërhyri me fjalët "Ajo nuk ka nevojë për shqiponjën në qafë, ajo është shqiponja e kombit të vet".
Sot skam pas shqiponjë shqiptare n qaf, por isha veshur me ngjyrat e flamurit tim,kuq e zi.

 

/Xhelil Arifi/Proinformacion.com/

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close