Breton: Të gjitha dozat e vaksinës AstraZeneca do të mbeten në BE

TSH-ANSA/ – Eurokomisioneri për Tregun e Brendshëm, Thierry Breton konfiromoi sot se dozat e vaksinës AstraZeneca do të mbeten brenda Bashkimit Europian.

“Ne kemi mjetet dhe do të sigurohemi që të gjitha dozat e vaksinës AstraZeneca të qëndrojnë në Europë, derisa kompania të respektojë zotimet e saj ndaj Bllokut”, deklaroi ai gjatë një vizite në fabrikën e ndërmarrjes farmaceutike “Reig Jofre”, Barcelonë, që nga mesi i qershorit do të jetë përgjegjëse për mbushjen e vaksinës Johnson & Johnson.

Breton shtoi se Europa pritet të jetë lider botëror në prodhimin e vaksinave antiCOVID-19 deri në fund të vitit, me 52 fabrika që marrin pjesë në proces në të gjithë kontinentin.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close