Falë IA tashmë edhe robotë humanoidë si trajnerë personalë

ATSH-ANSA/ – Falë Inteligjencës Artificiale, një robot humanoid mund të bëhet një trajner personal, i aftë të ndjekë një person gjatë një seance stërvitjeje sportive.

Ideja dhe zhvillimi i programit të robotit, pjesërisht edhe i hardëare-it të tij, janë rezultat i një projekti të kryer nga studentët e Shkollës së Lartë Politeknike të Milanos dhe Torinos.

Roboti i krijuar në këtë mënyrë mund të numërojë përsëritjet, të korrigjojë gabimet ose të tregojë performancat e mëparshme.

Disa anëtarë të ekipit kanë themeluar tashmë një startup, Gymnasio, për të shfrytëzuar potencialin e tij në fushën e fitnesit në shtëpi./

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close