Refik Hasani në tryezën e organizuar nga AFEDS-i:Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc e Preshevë *Video

Pozita e shqiptarëve në Medvegjë, Bujanoc e Preshevë

Tema e diskutimi ishte, edhe pas Referendumit të mbajtur më 1 e 2 mars 1992.Prishtina dhe Tirana zyrtare, të jen zëri dhe ndërtojn një qëndrim lidhur me diskriminimin dhe çështjen e pazgjidhur. Këto të ngritën në instanca e mekanizma ndërkombëtare. Të ketë reciprocitet, e përkujdesje institucionale të përhershme. Tryeza është organizuar nga AFEDS-i, më datën 2 Mars 2021 në Hotel ,,Emerald’’,në Prishtinë.

Kanë kaluar 29 vite që nga mbajtja e Referendumit në tri komunat në të cilin banorët e kësaj ane kishin shprehur vullnetin e tyre politik.

Që nga ajo kohë, gjendja e shqiptarëve që banojnë në këto treva edhe më tej mbetët e rëndë, kurse ne banorët  sy e vesh i kemi  të  kthyer kah Kosova e Shqipëria.

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close