Schröder ia kishte thënë në sy Gjingjiqit:Serbia kurrë nuk do të jetë pjesë e Bashkimit Evropian

Lideri opozitar i LDP,Çedomir Jovanoviq i cili në Serbi njihet edhe si personi që qoi në Hag ish-presidentin kriminel Slobodan Milosheviq,në tv shtetror serb RTS ka treguar se si ish-kancelari gjerman Gerchard Schröder,gjatë një takimi me ish-kryeministrin e vrarë Zoran Gjingjiq ia kishte bërë këtij të fundit me dije se Serbia nuk do të jetë kurrë pjesë e Bashkimit Europian.

Duke folur për çështjen e Kosovës dhe vizitën e Kryeministrit të vrarë të Serbisë Zoran Gjingjiq në Gjermani me atë rast, Jovanoviq tha se Gjingjiq shkoi në Gjermani menjëherë pas tentim atentatit pranë Sallës së Limes.

"Zoran Gjingjiq pa edhe me Gerhard Schröder.Schröder ishte i zemëruar që ne këmbëngulëm për Kosovën, sepse Iraku ishte temë në atë kohë. Zorani i tha atëherë:" Çfarë është Iraku për ju, është Kosova për mua. Unë dua të di cilat janë kufijtë e vendit tim? "Schröder e pyeti pse ishte fare e rëndësishme dhe Gjingjiq tha se ishte sepse ata donin Serbinë në Evropë. Schröder i tha:" Epo, ti je një Evropë më e madhe se unë, shiko si dukesh si flet. "Por Serbia kurrë nuk do të jetë pjesë e Bashkimit Evropian. Kufijtë e BE janë kufijtë e monarkisë Austro-Hungareze, plus fronti drejt Rusisë. Dhe kështu ata u ndanë," tha udhëheqësi i LDP, i cili atëherë ishte pjesë e e Qeverisë së Gjingjiqit.

/përgatitur nga proinformacion.com/

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close