Vetëm rrena i ka shpetuar serbët !

shkruan Fahri Xharra

Titulli i shkrimit kishte mundur të shkruhet edhe ndryshe, por ky mu duk shumë i përshtatshëm për temën e sotme. Serbët kanë përfituar shumë nga rrenat e tyre duke na e vjedhur historinë. Historinë e të kaluarës sonë Rusia e di shumë mirë pasiqë ajo i ka plaçkitur arkivat e Stambollit ( në kohën e Bizantit ) arkivat e Athines dhe Selanikut si edhe ato të Varnes dhe qyteteve tjera në Bullgari.

Jam i zoti i besë që të them që ne shqiptarët nuk e njohim as 5-10 % nga historia e jonë e cila është në duart e rusëve , të cilët e informojnë Serbinë dhe serbët me shenime dhe taktika se si të na sulmojnë dhe të bëhemi të tillë që ta urrejmë vetvetën.

Prandaj nëse nuk flasim , bile së paku mos të themi që bota i njeh serbët; Historia e serbëve po rishkruhet falë pa aftësisë , frigës dhe korruptimit tonë nga ana e tyre.
Çdo shkrim serb kur flitet për lashtësinë dhe deri në të tanishmen tonë është shumë lehtë të përgënjeshtrohet, vetëm duhet durim, vullnet, guxim dhe “pak” dijeni historike.
Tema e trajtur para disa ditëve ishte nga njè mashtrim serb për lashtësinë serbe, në italisht e financuar nga qeveria serbe.
Pra , nëse nuk ju kujtohet e keni në këtë vegëz
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1450882318407399&id=1130864037075897

Unë e morra temën e Kulturës së Vinçës , e lashtë mbi 7000 vjet , një kohë kur nuk egzistonin sllavët e lerëni më serbët
Serbët deri më 1908 nuk kanë ditur asgjë për Kulturen e permendur :(Vinčanska kultura je nazvana po lokalitetu Vinča - Belo brdo, koje se nalazi na desnoj obali Dunava, u selu Vinča, 11 km nizvodno od Beograda, na kome je iskopavanje započeo 1908. profesor Beogradskog univerziteta dr Miloje Vasić, na prostoru od oko 400 m². Sa manjim prekidima, radovi su trajali sve do Prvog svetskog rata. 1924. godine, obavljeno je iskopavanje ali nakratko, zbog nedostatka materijalnih sredstava )

Tani ata dalin me një teori dhe e mashtrojnë botën që kryqi serbë eshtë i vjetër 7000 vjet( shikoni foton l kur dihet se kur serbët e pranuan fenë ortodokse dhe se u krijun si shtet e si komb në vitin 1840.

Këtu e kemi një pjesë të tabelës së shenjave të komunikimit të asaj kohe. Me që e rrethova me të kuqe shenjen aktuale serbe, ku ata i gjeten katër shkronja “ S “ ( ( C në çirilicën e Vuk Karagjiqit që për serbët e krijoj alfabetin ) rreth një kyqi.

Të mendojmë, para 7 000 vitesh nuk kishte fe monoteiste. e as kryq si shenjë e Krishterimit në epokën e re. Pra ? Serbët e kanë një thirrje “ patriotike” të tyre : “Vetëm harmonia ndër veti i shpëton serbët ("Samo sloga Srbina spasava” ) e cila paska lindur gjatë kohës kur luftohej kundë turqve dhe Monarkisë së Habsburgëve (https://www.alo.rs/vesti/drustvo/evo-kako-je-nastalo-samo-sloga-srbina-spasava/146811/vest )

Dikur, në vitin 1873 kur shenja e shtetësisë serbe ishte (shiko foton më poshtë : )

Stema serbe në foto është një kopje nga koha e Bizantit kur ajo udhëhiqej nga grekët : E shihni shqiponjën e bardhë bizantine, në mbrendësi rreth kryqit katër shkronja greke V ( që ata e shkruajnë me B ) Pra B-ja greke lexohet V.

 

Të parët tanë e kishiin shkronjën Beta dhe grekët që e zhdukën shkrimin pellazg, Betën e zavendësuan me B-n ilire dhe e kexojnë edhe sot Vita.

Pra kuptimi katër shkrinjave B ( Vita ) është; Vasileus Vasileon, Vasileoun Vasileounton , me kuptimi shqip : “Mbreti i mbretërve, udheheq mbi mbretërit “

Pra, Serbët vetëm 30 vjet pas krijimit të shkrimit të tyre e zëvendësuan “B”—n greke me” C-“ serbe dhe e krijuan fjalinë “ Samo sloga serbina spashava” ( CCCC) – vetëm harmonia ndër vetei i shpëton serbët .
(Mnogi i naši i strani naučnici pisali su o srpskom grbu – krstu sa četiri ocila u četiri polja i dvoglavim orlom. Iz ovih ocila, koja su “pročitana” kao ćirilično slovo “S”, izvedena je izreka: S(amo) S(loga) S(rbina) S(pasava). Ova krilatica nastala je u 19. veku, u vreme našeg nacionalnog romantizma. Njen autor je Jovan Dragašević (1836¬1915). On je bio oficir, naučnik, utemeljivač vojne štampe u Srbiji i pesnik, koga je oduševila patriotska strana pokreta Ujedinjene omladine srpske.)
Pra, kur shkronjat B nga greqishtja u shndërruan në C dhe lindi “lashtësia serbe mbi 7000 vjeçare, e gjithë kjo në fund të shek. 19 –t

Serbët vazhdimisht gënjejnë, ata e vjedhin historinë shiptare-ilire-pellazge dhe e bëjnë si të veten. Ne duhet të jemi sy hapur dhe në çdo kohë t`i përgështrojmë ..

Edhe neve na duhet një harmoni ndër veti që të dalim faqebardhë para historisë

Fahri Xharra, 3.04.2021
Gjakovë

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close