Nga fjalimi i presidentes Osmani në Kuvend

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, i është drejtuar Kuvendit të Kosovës me t’u zgjedhur për ta drejtuar presidencën për mandatin e ardhshëm pesëvjeçarë.

Ajo fjalimin e saj e ka nisur duke dhënë porosi për vajzat dhe gratë anembanë vendit, duke u thënë se gjithçka është e mundur kur ato ëndërrojnë dhe punojnë për realizimin e ëndrrave të tyre.

“Është nderë i madh për mua që me betimin tuaj dhe vullnetin e qytetarëve të ju drejtohem në cilësinë e presidentes së sapo zgjedhur. Vullneti juaj i shprehur me 14 shkurt më veshi me shumë përgjegjësi dhe dashuria për Kosovën. Sot është dita e Kosovës është dita juaj po plotësohet dhe në të cilën institucionet e vendit po konstituohen. Është dita e Kosovës sepse përfaqësuesit e juaj sot jo vetëm po e përmbyllin dinjitetshëm po e vulosin një ndër shembujt më të mirë të demokracisë. Është ditë që ne dëshmojmë se me vendosmëri ne dimë t’i përballojmë sfidave dhe përkushtimi juaj po jetësohet. Kosova e zgjodhi edhe një herë një presidente grua. Vajzat e kanë vendin vetëm aty ku ato vetë dëshirojnë e ëndërrojnë dhe pa marr parasysh çfarë synoni të bëheni. Çdo gjë është e mundur dhe çdo ëndërr e juaja mund të bëhet realitet nëse ju luftoni për të”, tha ajo.

“Deputete e kemi një të mbijetuar të dhunimit nga forcat serbe, Nënkryetare të kuvendit kemi zgjedhur të mbijetuarës ndaj masakrës së familjes Bogujevci. Në qeveri sot kemi ministra që kanë përjetuar masakrën e Dubravës. Në krye të qeverisë është kryeministri që e njohu vërtet fytyrën e agresorit”.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close