Facebook ju lejon tashmë të fshini komentet e pakëndshme

ATSH/ – Kompania Facebook i shpall luftë të hapur urrejtjes me një veprim të ri të pritur që do t’ju lejojë të mos keni më nevojë të lexoni komente të pakëndshme nën postimet e profileve private ose ato të faqeve.

”Brenda dy javësh mund të zgjidhni se kush mund të komentojë”, shkruan faqja e internetit vanityfair.it.

Të gjitha këto risi do të vijnë përmes një menuje të thjeshtë opsionesh që do t’ju lejojnë të mundësoni të gjithë audiencën, e cila shikon postimin ose vetëm faqet dhe përdoruesit e etiketuar.

Një mjet shumë i dobishëm, veçanërisht për figurat publike, shpesh duke luftuar me fyerje të të gjitha llojeve, është një hap i madh përpara në krahasim me filtrin e aplikuar deri më tani: ai pamundëson vetëm komentet që përmbajnë disa fjalë kyçe dhe në çdo rast ju detyron të lexoni komentet e vrazhda se nuk i përmbajnë ato pasi që është e mundur që të fshihen vetëm pas botimit.

Arsyeja e vendimit? Siguria dhe paqja shpirtërore, natyrisht.

Sidoqoftë, tipari i ri është gjithashtu një mënyrë që Facebook të mbrojë veten nga betejat ligjore: në Australi, në fakt, një gjykatë vendosi që media është përgjegjëse për komentet shpifëse të përdoruesve.

Lajmet vijnë së bashku me lajme të tjera të mira që do t’ju lejojnë të personalizoni më tej lajmin tuaj të lajmeve: përveç zgjedhjes “Favorites”, e cila ju lejon të vendosni me përparësi postimet e miqve tuaj dhe faqet që ju interesojnë më shumë, do të ketë një “Bar Filter Feed” i cili do të ofrojë qasje më të lehtë në përmbajtjen më të fundit, e cila mund të vendoset nga ne dhe jo nga algoritmi.

Më në fund, Facebook e ka kuptuar që ka ardhur koha të na shpjegojë pse shohim faqe dhe grupe në bordin e buletinit që nuk i ndjekim: me opsionin e ri “Pse po e shoh këtë?”.

Do të hapet një dritare ku do sqaroni arsyen, kryesisht lidhur me çështjet e vendndodhjes, ose numrin e ndërveprimeve me këto faqe ose grupe përdoruesish që janë pjesë e rrjetit.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close