Infektologu Sadiku: Masat e reja anti-Covid do të ndikojnë në uljen e rasteve

Infektologu, Izet Sadiku ka deklaruar se masat e reja që pritet të hyjnë në fuqi do ndikojnë në uljen e rasteve pozitive dhe do u japin shans vaksinimit të qytetarëve.

Sadiku ka thënë se masat aktuale nuk janë respekt jar si duhet, ku një pjesë e kafiterive nuk kanë respektuar distancën e nevojshme.

“Mbi 100 punëtorë në Klinikën Infektive janë infektuar me koronavirus, diku 50 prej tyre janë infermierë. Kjo ka ndikuar që ne të kemi imunitet, deri tani kemi pasur ankesa pas vaksinimit për ethe dhe temperaturë. Mund të ndikojë që pas vaksinimit të ketë ethe, temperaturë, dhimbje të muskujve, ndërsa pas 24 orëve këto simptoma largohen”, ka deklaruar Sadikune Ktv.

Ai ka thënë se gjatë se hënës Klinikën Infektive e kanë vizituar rreth 120 pacientë, shumica nga ta me simptoma të koronavirusit. Sadiku ka potencuar se klinikat janë të mbushura me pacientë që kërkojnë trajtim.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close