‘Sinovac’ “siguron imunitet te 97,92% e të vaksinuarve”

ATSH/ – Studiuesit e Universitetit mjekësor turk të Manisas ”Celal Bayar” (MCB) hetuan krijimin e antitrupave nga vaksina kineze, Sinovac dhe pas hulumtimeve zbuluan se pas dozave të para dhe të dyta të vaksinës, kjo vaksinë siguronte 97,92% imunitet dhe se gratë kishin një përgjigje më imune të vaksinës, dukshëm më të lartë krahasuar me burrat, sipas gazetës turke, cumhuriyet.com.tr.

Hulumtimi u krye nga stafi akademik i Fakultetit Mjekësor MCBU, Departamenti i Sëmundjeve Infektive, Shëndetit Publik dhe Mikrobiologjisë Mjekësore.

Të paktën 1 053 persona morën pjesë në “Përgjigjen imune të vaksinës së Sinovac (Coronavac) – Universiteti i Manisa ”Celal Bayar”, Fakulteti i Kërkimit të Mjekësisë” të kryer me punonjës vullnetarë të kujdesit shëndetësor në spitalin MCBU.

Mostrat u morën nga të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor të paktën 28 ​​ditë nga 939 vullnetarë dhe të paktën 28 ​​ditë nga 771 vullnetarë pas vaksinimit të dytë.

Shkalla e imunitetit ishte 25,3% pas 28 ditëve të dozës së parë dhe 97,92% pas 28 ditëve të vaksinës së dytë.

Kur shikohej imuniteti sipas gjinisë, u vërejt se edhe pse një përqindje e mjaftueshme e imunitetit ishte siguruar në të dy gjinitë, një përgjigje imune e vaksinës dukshëm më e lartë u duk tek gratë krahasuar me burrat.

”Kjo tregon se efikasiteti i imunitetit të vaksinës joaktive Covid-19, Sinovac-Coronavac, i cili aplikohet kryesisht në vendin tonë (Turqi – shën. i përkth.), është i lartë dhe i mjaftueshëm. Sidoqoftë, përshtatshmëria e niveleve të antitrupave nuk garanton që personi është plotësisht i mbrojtur nga kjo sëmundje. Masat e mbrojtjes personale duhet të vazhdojnë pa kompromis”, thuhet në deklaratën përfundimtare të këtij universiteti.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close