Qeveria do të paguajë 50% të pagave të punëtorëve dhe 50% të qirasë

Kryetari i Odës Ekonomike të Kosovës, Berat Rukiqi ka njoftuar se sot kanë zhvilluar një takim me ministrin e Financave, Hekuran Murati.

Rukiqi ka thënë se janë pajtuar për këto çështje, që të paguhen 50 për qind e pagave të punëtorëve dhe 50 për qind e shpenzimeve të qirasë.

Ai ka treguar se mjetet pritet të ndahen në fund të muajit prill ose në fillim të muajit maj.

“U dakorduam që për sektorët e ndikuar direkt nga masat e fundit të subvencionohet 50 për qind e pagave të punëtorëve dhe të subvencionohet 50 për qind e shpenzimeve të qirasë. Mjetet do të ndahen në fund të muajit prill ose më së largu në fillim të muajit maj”, ka shkruar Rukiqi në llogarinë e vet në “Facebook”.

Gjithashtu ai ka bërë me dije se do të ndërmerren veprime shtesë për përkrahje të sektorëve me specifika të veçanta, përfshirë sektorin e transportit, pas diskutimeve që do të zhvillohen me këta sektorë. “Falënderojmë ministrin Murati për veprimin e shpejt në lehtësimin e gjendjes jo të lehtë të sektorëve të ndikuar nga masat e fundit kufizuese”, ka shkruar Rukiqi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close