Kryetari i Kuvendit, Konjufca: Kushtetuta është akti themeltar dhe bazamenti ligjor suprem

Kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca, ka uruar qytetarët e Kosovës me rastin e ditës së Kushtetutës.

Ai ka thënë se Kushtetuta është akti themeltar dhe bazamenti ligjor suprem dhe është vetë shteti.

Konjufca shtoi se misioni parësor i Kushtetutës është ruajtja e vlerave themelore demokratike, sigurimi i stabilitetit dhe forcimi i drejtësisë.

“Kushtetuta është akti themeltar dhe bazamenti ligjor suprem – është vetë shteti. Duke qenë normë supreme, Kushtetuta ka mision parësor ruajtjen e vlerave themelore demokratike, sigurimin e stabilitetit dhe forcimin e drejtësisë”.

Në fund, ai theksoi se i përulen me respekt sakrificës sublime të brezave që gravuan Kushtetutën dhe vulosën themelet e shtetit tonë.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close