Këtë muaj përfundojnë pagesat nga Ministria e Bujqësisë për fermerët

Në fund të muajit mars, Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural ka njoftuar se ka filluar ekzekutimi i pagesës së dytë për të gjithë përfituesit e subvencioneve në kuadër të Programit të Pagesave Direkte për vitin 2020.

Ministri i MBPZhR-së, Faton Peci për Indeksonline tregoi se kur pritet të përfundojnë këto pagesa.

“MBPZhR-ja gjatë këtij muaji planifikon t’i përfundojë të gjitha këto pagesa për fermerët, borxhe këto të mbetura nga viti i kaluar. Ndryshe, procesi mund të vonohet vetëm nëse shfaqen rrethana tjera të paparashikuara”.

Ministri Peci, ka theksuar se një ndër prioritetet në politikat e tij do të jetë dhënia e përkrahjes ndaj fermerëve përfitues në kohën e duhur.

Për shkak të pandemisë Covid-19, humbje të konsiderueshme pësuan edhe fermerët, por që përkundër vështirësive, ata nuk hoqën dorë nga prodhimi i kulturave bujqësore.

Ministri Peci njoftoi se do t’i mbështesë prodhuesit vendor për shkak të gjendjes së krijuar nga pandemia.

“Ministria e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, do të angazhohet në vazhdimësi që t’i mbështesë fermerët përmes programeve zhvillimore për sektorin e bujqësisë, në mënyrë që aktivitetet bujqësore të prodhuesve vendorë të mos pësojnë nga gjendja e krijuar në vend nga pandemia”.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close