ALBANIA-SHQIPËRIA-1571 !

Me plotë kuptimë mundë ta quajme dhe si harta e trojeve, berthama e "shtetit të Arbërit" ose thjeshtë "HARTA E ARBËRISË !?; Thjeshtë fantastike !
_________________________________________
Në vijim jepet një hartë UNIKALE nga arkivat e Romës, ajo është e vitit 1571. Në të cilen jepen disa nga vendë-banimet kryesore në ultësiren veri-perendimore (Kalatë, kështjellat). Durrësi (Durazzo); Kruja (Krois) dhe kalaja e Skendërbeut; Kepi i Redonit nga ku dime se Gjergj Kastriotit (Skendërbeut) kishte rezidencen e tij; Lezha (Alessio) dhe kalaja e saj; Lumi Drin dhe grykededhja e tij, Danja (Vau i Dejës) dhe kalaja e saj, Drishti dhe kalaja e tij, Shkodra(Scutari) dhe liqeni i shkodrës dhe kalaja madhështore e Shkodrës-Rozafa.
Kjo hartë është shumë domethënëse për vazhdimësine e autenciteti tonë Kombëtare.
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close