Pfizer/BioNTech konfirmon 100 milionë doza shtesë në BE

ATSH-DPA/ – Pfizer Inc dhe BioNTech njoftuan se ata do të sigurojnë një shtesë prej 100 milionë dozash COMIRNATY, vaksina e kompanive Covid-19, për 27 vendet anëtare të Bashkimit Europian në 2021.

Marrëveshja pason vendimin e Komisionit Europian për të ushtruar mundësinë e tij për të blerë një shtesë prej 100 milionë dozash nën marrëveshjen e zgjeruar të blerjes, të nënshkruar më 17 shkurt.

Kjo do të thotë që numri i përgjithshëm i dozave që do të dorëzohen në BE do të jetë 600 milionë.

COMIRNATY do të prodhohet në vendet e prodhimit të BioNTech dhe Pfizer në Europë.

Kompanitë theksuan se do të dorëzojnë 250 milionë doza në BE në tremujorin e dytë, një rritje katër herë nga shuma e rënë dakord në tremujorin e parë.

Sean Marett, shefi i biznesit dhe drejtori kryesor i tregtisë së BioNTech, deklaroi se “100 milionë doza shtesë do të ndihmojnë më tej në mbështetjen e përshpejtimit të fushatave të vaksinimit në të gjithë BE”

”Tani kemi ndërmend të sigurojmë një total prej 600 milionë dozash për BE këtë vit, i cili mbulon dy të tretat e popullsisë së BE dhe përfaqëson marrëveshjen më të madhe të furnizimit kumulativ për COMIRNATY që ne kemi rënë dakord të datojmë globalisht”, shtoi ai.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close