Ura prej qelqi

GettyImages-489749752_master.0

Ka edhe një urë prej qelqi!Ajo është ndërtuar së fundëmi në Kinë në provincën kineze Hunan.
E njohur si Haohan Qiao ose ura e burrave të zot .179 m harqe të larta dhe 300m gjatësi konstruksion i lartë,në fillim ishte e bërë ngs druri.Më pastaj,gjithnjë Sipas South China Morning Post,Menagjerët e parkut vitin e kaluar e vendosen një sekcion nga qelqi në urë,dhe e pëlqyen kaq shumë sa që vendosen t’ia ndrrojnë tërë strukturën!

GettyImages-489746786.0.0

Një ekipë ga 11 ingjinierë u kujdesën për punën,duke futur kabela të një stili të ri,dhe vendosen shtyllat mbajtëse para se të i zhvendosin ato nga druri dhe ti vendosin pllaka nga qelqi të dyfishuara për ti dhënë trashësi prej 24 milimetrash.”S’ka rëndësi se si turistët hidhen e kërcejnë mbi urë që ne kemi ndërtuar,ajo prap do jetë në rregull”Thotë një nga ingjinierët e involvuar në projekt ,Yang Guohong.Dhe shton”Struktura nga qeliku përfundi urës është aq e dendur sa që edhe po të thyhel xhami ,vizitorët nuk do të bien.”

GettyImages-489748138_master.0

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close