Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Shtetet këta borxhlinj të mdhenjë

money

Kur mendoni në shtetet borxhlinjë më të mdhenjë në botë menjëhere do ju shkojë mendja te Greqia dhe asesi për vendet që njihen si të pasura dhe të mirëqena.Në fakt është ma ndryshe.Greqia është e teke 27-ta.E para është SHBA e 18,5 bilion dolarë.Që do të thotë se për çdo banorë nga 58.437 dolarë.

E dyta ësht Britania e Madhe me 9,5 bilion.Në të tretin Franca me 5,7 bilion dolarë, më pas Gjermania me 5,5 bilion.Pason lista për të tjera vende:

5. Luksemburgu – 3,4 bilion dolarë
6. Kina – 3 bilion dolarë
7. Japonia – 2,8 bilion dolarë
8. Italia – 2,6 bilion dolar
9. Irlanda – 2,6 bilion dolarë
10. Holanda – 2,5 bilion dolarë
…ndërsa Kosova ka një borxh prej rreth 1.7 miliardë dollarë .
……………………………………………………….

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close