Kontakt i rrezikshëm i Typhoon luftarak Britanik me bombarduesin Rus Tu-160!

Ministria e mprojtjes së Britansë madhe ka lëshuar foto në të cilat shihet aeroplani gjuajtës luftarak i Royal Air Force duke përcjellë ca bombardues Rus TU-160 Blackjack,afër hapësires ajrore të Britanisë Madhe.
Pas acarimit të mardhënieve Perëndim-rusi,kohëve të fundit interferimet e tilla ushtarake janë bërë më të shpeshëta.Kohë pas kohe edhe nga ato që janë të rrezikshmërisë së lartë ushtarake!

Tu-160-bomber-intercept
Lideri iskuadronit II(AC) Jim Calvert në lidhje me këtë incident thotë””Duke pasur parasysh angazhimin e qëndrueshëm të forcës së Ajrore Mbretërore për të siguruar qiellin e Britanisë së Madhe, mësymja djeshme ka provuar edhe një herë aftësinë e Typhoonve për përleshje dhe ndërpres me sukses veprimet e aviacionit Rus me rreze të gjata veprimi ” tha ai.

Tu-160-bomber-490x327

TU-160

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close