Këta jane shqiptarët e shperngulur ,të cilën  serbet e quajten ” Shperngulja e dyte serbe “

Historia shqiptare duhet rishkruar nga e para  ,sidomos ajo e cila është grabitur dhe e deformuar nga lakmiçarët përreth,nesh.

Marija Pakiq, kelmendase shqiptare nga Hrtkovci e veshur në veshjen e nusnis në ditën e martesës.
Fotografuar me 1910.

Studiuesi hungarez i shek. XVIII Daniel Kordines, i cili u muer me studimin e jetës dhe traditave të Kelmendasve të sapo ardhur në Srijem, thotë : “As shpendi i paunit, por as ylberi nuk kanë aq shumë ngjyra sa veshja e femrave kelmendase!”

Kelmendasit e shperngulun në Hrtkovci rreth vitit 1737, ishin nga Selca!

/Kontribues F.Xharra e A.Pllumaj/Proinformacion.com

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close