NASA është e bindur se këto janë rrjedha uji ,në Mars?

NASA është e bindur se këto janë rrjedha uji ,në Mars?


Jawdropping_images_give_us_a-9fad49503183b3b53a9db15c260da584

Më misteriozja në lidhje me këto vija – e të cilat mund të jenë sa një fushë futbolli – ishte se ato shfaqeshin me madhësi të ndryshuar me kalimin e kohës,rritje,zgjerim,zgjatim gjatë muajve të ngrohtë Marsi ‘verorë dhe pakësim,zvogëlim gjatë stinëve të ftohta:

Jawdropping_images_give_us_a-0fceee5df8b053fbd6fd1f4c70bd7222
Nëse këto foto do ishin marrë në Tokë, përfundimi i menjëhershëm do të ishte; ujë i rrjedhshëm. Por ky është Marsi, një vend ku uji i lëngshëm kurrë nuk kishte qenë më parë i zbuluar.
E gjithë kjo ndryshoi të hënën, kur ekipi NASA njoftoi se këto karakteristika, misterioze të errëta ,ishin në të vërtetë, rrjedha uji.
Ka shumë pjesë që ishte dashur të përshtaten së bashku për të përfunduar më në fund, përtej çdo dyshimi, se ky ishte ujë dhe jo një model i çuditshëm nga moti marsian. Një nga pjesët bindëse të provave ishte se vijat rrjedhin drejt greminës, siç tregohet këtu:

Jawdropping_images_give_us_a-946e28baa3cf02ca5767a364d55033a8

Edhe këtu:

Jawdropping_images_give_us_a-f2aadd6b5b05bad692baa16c76e7e7d9

Këtu është një imazh false color-që tregon se si e sa të përhapura këto vija janë:

Jawdropping_images_give_us_a-257c8c193fb794c2d6949286caa4075e
CATEGORIES
Share This

COMMENTS

Wordpress (0)
Disqus ( )
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close