Kaça për zemër të shëndetshme

Kaça ka efekt qetësues në sistemin nervor, kështu që sugjerohet te nervozizmi, stresi dhe pagjumësia. Ndikon edhe te qarkullimi i dobët dhe dhimbjet në këmbë të arteroskleroza.

PARANDALON INFARKTIN

Frutat e kaçes së kuqe përdoren si masë parandaluese kundër sëmundjeve kardiovaskulare. Të gjithë ata që kanë probleme me shtypjen e lartë të gjakut, duhet përdorur preparate nga kaçja. Sugjerohet edhe pas sulmit në zemër, pasi që shpejton qarkullimin e gjakut.

ÇFARË PËRMBAN KAÇA?

Kaça përmban të gjitha substancat me efekt antioksidues. Për shërim përdoret kaça e bardhë dhe e kuqe. Përmban flavanoide, aminë, taninë, karotenoide, enzima tretëse, vitamina C, K, E. Përmban kalcium, kalium, hekur, mangan,dhe mikroelemente: magnez, bakër, zink, krom, alumin, selen, nikel, jod dhe bakër.

EFEKTI SHËRUES

Kaça e kuqe mund të kombinohet edhe me bimët tjera për të ndikuar në qarkullimin e gjakut në tru, me kamomil, me fletët e ullirit dhe me hudhër për nervozë dhe puls jo të rregullt të zemrës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close