Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Si të largoheni nga ngrënia emocionale që nxitet nga stresi


Është një lloj i ngrënies e cila quhet ngrënie emocionale dhe e cila shkaktohet nga stresi në të cilin bie njeriu!

Dhe e mira e s’mirës është që të tentoni të i shmangeni kësaj ngrënie,sepse ngrënia emocionale mund shndrrohet në problem të madh kur bëhet i pakontrollueshëm.

–S’pari gjeni një rrugë tjetër për tiu shmangur të ngrënit për shkaktë stresit.
Qelësi është në ate si të gjeni një mënyrë tjetër që të i luftoni frikat tuaja,në vend se të jepeni pas ngrënies.
Gjeni diçka që ju qetëson.Diçka që ju kthjellon.Bëni një punë të dobishme,merruni me diçka.Lexoni,dilni në natyrë,rregullojeni shtratin,dhomen,vitrinen…
—Bëjeni/ndërtojeni rrethinën tuaj të shëndoshë

Ajo që njëhere ju ka shkuar përdore ta shmangeni një here ngrënien për shkakse jeni në stres,nuk do me thënë se do mundeni ta bëni gjithmonë.
Për ate ju nevojiten njerëz të zemres për rreth,dhe të iu shmangeni vendeve ku ka gjëra ushqimore për rreth.Dhe poqe se nuk do keni gjëra ushqimore për rreth vete edhe nuk do të keni me se të ushqeheni.
–Vendosni shprehi të shëndetshme në mënyren e jetesës suaj
E rëndësishme që mendja dhe trupi juaj të jenë në harmoni.Kështu që vështirë do pësoni lëkundje emocionale.Ushtrimet ditore le të bëhen përditshmëri e juaja.Si dhe pini ujë shumë sepse uji është shumë i rëndësishëm për funksionimin e organizmit.
–Fotografone atë çfare hani

Është një hap tjetër që të bëheni i vetdishëm se me se ushqeheni.Kur ju krijoni një ide vizuele dhe për sasinë e asajë çfare keni ngrënë,do bëheni të vetëdijshëm për problemet,dhe kjo është një hap drejt zgjidhjes.
–Mendoni në shtigje të gjata

Uluni dhe mendojeni se çfare pasojash mund të ju sjellë ngrënia emocionale.
I gjith ai ushqim që hani,tortja,pica,pitja e çokolada që do ju japin shije momenti në gojen tuaj,
do ju duhen muaj të tërë ti largoni gramët që i keni fituar nga një kënaqësi momenti.

Crazy For Chocolate

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close