U mbajt Manifestimi letrar,kulturor e shkencor “Takimet e Dom Mikelit 2015”


Stubëll 10/3/2015

Si edhe ,herave tjera edhe kësaj radhe filloi me paraqitje të atij apo këtij personaliteti të pranishëm politik që më pastaj të vazhdohet me promovim krijimeve të ndryshme e që i shkojnë karakterit historik,letrar e shkencor të këtijë manifestimi.E në veçanti libri i Dom Lush Gjergjit “Miqtë e mi në amshim” si dhe u fol për librin “Arbërorët ndërmjet kishës perëndimore e asaj lindore” të Gjon Berishës.Për të cilin libër foli profesori i njohur Pëllumb Xhufi !

12036836_1679250728979153_8466780116614115093_n12108096_1679251015645791_182499953048530810_n
Që më pastaj të vazhdojë me orën letrare ku deklamojnë poezitë e tyre vjershtorë të ndryshëm,por që në të shumten janë po ata njohurit e këtij manifestimi.Është interesant të shkruhet edhe kjo se njerëzit e manifestimit sa nuk e shprehnin atë që në kohë okupimi,në ato kohë të vështira nën okupimin serb kur gati nuk lejohej asgjë e edhe nga ato manifestime kulturore.E një nga ato manifestime të rralla që mbahej në ato kushte dhe u krijonte mundësi të gjithë atyre që merreshin me hulumtime e shkrime ,qofshin ato letrare,historike,shkencore që ta gjenin strehen e tyre hulumtuese ishte pikërisht ky i Stubllës.E sot sa nuk e kanë harruar,e nuk ia kanë kthyer shpinën sepse tani janë të lirë dhe gjejnë vende e mundësi të tjera për ti deklamuar e prokalamuar veprat e tyre.

12144825_1679250928979133_934964433521123408_n12144765_1679250615645831_8244393527555956283_n

/Proinformacion.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close