Më 24 dhjetor 1917, u vra At Stath Melani luftëtar i rezistencës së armatosur

Më 24 dhjetor 1917, u vra At Stath Melani, prift ortodoks shqiptar që mori pjesë në Kongresin e Manastirit dhe ndihmoi përhapjen e vetëdijes për gjuhën e shkruar shqipe në jug të Shqipërisë.

At Stath Melani ishte jo vetëm prift por edhe luftëtar i rezistencës së armatosur me çetën e tij (në foto), aleate me Mihal Gramenon, Sali Butkën, Çerçiz Topullin dhe Themistokli Gërmenjin. Ai u vra nga një grup nacionalistësh grekë afër Përmetit për këmbënguljen e tij në përdorimin e gjuhës shqipe në liturgjinë lokale ortodokse./Kalendari Enciklopedik Shqiptar

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close