Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

Planeti Mars dhe poli jugor i tijë shumë i bukur

Kjo fotografi e shkrepur nga një High Resolution Stereo Camera ,e cila gjendet në boardin e European Space Agency’s Mars Express orbiter tregon gjithë bukurinë e polit jugor të Marsit.

mars
Është ftohtë atje ,ma ftohtë se në polin jugor të Tokës.Shkon në 189 gradë C!
Vorbull e bardhë në foto është maje polare akulli bërë prej akulli të dioksidit të karbonit.
Misioni ESA Express është dërguar atje për ta krijuar një imazh të tërë siperfaqes së Marsit në 3D full kolor.
Orbiteri ka arritur në Mars në dhjetor të 2003 dhe menagjohet nga European Space Operations Center në Gjermani.

New_Years_at_Mars_node_full_image_2

Leave A Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close