N.FRASHËRI: O ATDHE! JE MË I MIRI NGA ÇDO GJË QË KA KY DHE

O Atdhe ! Më je i dashur sa më s’ka!
Më je nënë, më je motër e vëlla.
Nga ç’ka rrotull më i shtrenjti ti më je,
je më i miri nga çdo gjë që ka ky dhe.

Ty përditë nëna ime të ka parë,
dheu yt në fund atë e pati marrë.
Numëruar t’i pat lulet syri i saj,
tek ti lindi, tek ti vdiq ajo pastaj.

Ti ke parë gjysh-stërgjyshërit e mi,
dhe eshtrat e tyre tretur i ke ti.
O shpirt; teje ata kurrë s’qenë ndarë,
pranë teje patën qeshur, patën qarë.

Nëna ime vdiq, ndaj ty të kam sot nënë,
nënë që s’ke vdekje kurrë, faqehënë.
Begatoje, o imzot, ti këtë vend!
Falu njerëzve mbrothësi e falu shend!

Hi u bëfshin kurdoherë; armiqtë e tij!
Gaz përjetë paçin zotërit e tij!
I begatë, i lulëzuar qoftë ai,
Një të ardhme pastë plot me lumturi!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close