Trump i nervozuar nga gazetarja me prejardhje kineze ndërpret konferencën për shtyp

Presidenti amerikan Donald Trump ndërpreu papritur një konferencë për shtyp pasi një gazetare me prejardhje aziatike e nervozoi atë pas një pyetje të shtruar në konferencë për shtyp në Shtëpinë e Bardhë.

Përkatësisht, Vei Jiang, një korrespodene e CBS News nga Shtëpia e Bardhë, e pyeti Trumpin pse e sheh krizën aktuale si një garë ndërkombëtare, kur më shumë se 80,000 amerikanë kanë vdekur.

“Ndoshta kjo është pyetja që ju duhet t’ia bëni Kinës,” iu përgjigj Trump gazetares të lindur në Kinë e cila kish ardhur në Shtetet e Bashkuara në moshën dy vjeç.

“Mos më pyetni mua , bëni Kinës atë pyetje , në rregull?”, Tha presidenti amerikan.

Trump u përpoq të kthehej në pyetjet e gazetarëve të tjerë, por Jiang ndërhyri dhe e pyeti pse ai ia drejtoi atë përgjigje konkretisht asaj.

“Unë nuk po ia tregoj këtë dikujt në veçanti, po i them kujtdo që bën një pyetje të keqe,” tha Trump.

Atëherë ishte radha e një gazetari tjetër, i cili donte të shtronte dy pyetje, por më parë i lejoi Jiangut të bënte punën e saj dhe nuk iu përgjigj thirrjes së parë të Trumpit.

Megjithatë, kur iu afrua mikrofonit, Trump nuk pranoi të përgjigjet.
“Por ti tregove në mua, më ftove të vij”, tha gazetari.
Trump e konfirmoi këtë, por ai nuk ishte i kënaqur me reagimin e tij të vonuar.

“Ju nuk iu përgjigjën thirrjes”, tha presidenti amerikan.

Gazetari u përgjigj se ai donte të lejonte kolegun e tij të mbaronte, dhe pas kësaj, Trump e përfundoi konferencën për shtyp kot.

/Përgatitur nga proinformacion.com/

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close