Si i dënoi Hitleri tre oficerët që e tradhtuan?

Gjatë Luftës së Dytë Botërore, Hitleri u befasua kur mësoi se tre nga oficerët e tij e kishin tradhtuar.
Ai vendosi t’i ndëshkojë ata në një mënyrë të çuditshme. Ai e vendosi secilin prej tyre në një qeli të veçantë dhe u ndezi gramofonët që luanin muzikë klasike me zë të lartë.
U lidhi duart dhe vendosi zorrë të holla mbi to, nga të cilat menjëherë dhe ngadalë rridhte ujë.
Oficerëve të burgosur u thanë që gazi helmues po pikonte para tyre, gjë që do t’i vriste ata në më pak se 6 orë.
Pas 4 orësh, dy prej tyre vdiqën derisa i treti pësoi çrregullime të rënda fizike dhe mendore.
Natyrisht, ishte vetëm një gënjeshtër e thjeshtë …
Është e qartë se bëhet fjalë vetëm për një gënjeshtër të thjeshtë …
Kjo është, një luftë psikologjike që bëri që oficerët të vriteshin nga mendimet e tyre.
Vetë ideja e gazit vdekjeprurës bëri që trupat e tyre të lëshojnë hormone që ndikojnë negativisht në zemër dhe organe të tjera jetësore në trup, përfshirë edhe trurin.
Rezultati i proceseve të tilla trupore shumë shpesh mund të shkaktojë vdekje.
Bëhet fjalë për një proces shumë të suksesshëm, të provuar, i cili që në kohën e Hitlerit, u vu në praktikë.
Bëhet fjalë për të njëjtën luftë psikologjike që mediumet e sotme po aplikojnë te ne.
Përmes informacioneve të ndryshme dhe të pavërtetave, ata e bëjnë shoqërinë viktimë të ideve dhe besimeve të veta.
Një njeri i zhgënjyer i rënë në apati është një objektiv më i lehtë për manipulim nga ana e autoriteteve.
Mendimet tona thjesht na vrasin neve dhe rrethinën tonë!/
Kalendari Enciklopedik Shqiptar

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close