Stoltenberg /Nato:” rusët po rrisin praninë e tyre ushtarake në Siri dhe në pjesen lindore të mesdheut”


-Ja si prononcohet sekretari gjeneral i NATO Jens Stoltenberg për forcat e armatosura Ruse dhe akcionet e tyre në Siri :
“Unë nuk do të lëshohesha në ndonjë numër të veçantë, por unë mund të konfirmoj se ne kemi parë një numër të konsiderueshëm forcave ruse në Siri duke u formësuar si forcë- forcat ajrore, mbrojtja kunderajrore por edhe të trupave tokësore,për rreth dhe në lidhje me bazën ajrore që kanë,”

AP544838038842
“Dhe ne gjithashtu shohim rritjen e pranisë detare të anijeve ruse dhe të aftësive detare jashtë Sirisë por edhe në pjesën lindore të Mesdheut.
“Pra, ka pasur një formim dhe ndërtim të konsiderueshëm të infrastrukturës ushtarake nga Rusia me lloje të ndryshme të forcave dhe aftësive ushtarake , gjatë javëve të fundit.”Thotë ai.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close