Gjeneralë të lartë Amerikan dhe Kanadez kanë diskutuar mundësitë për integrimin e dy ushtrive,përkatëse


Top gjeneralët kanadeze dhe ata nga SHBA-të një herë kanë shqyrtuar mundësinë e krijimit të një force ushtarake të integruar plotësisht për operacione e ekspedituese, shkruan për CBC News James Cudmore në një raport të veçantë.

Në një seri takimesh që ka ndodhur para shtatorit të vitit 2013, zyrtarët e lartë ushtarakë nga Kanadaja dhe SHBA diskutuan rrugët për rritjen e ndërveprimit midis dy forcave ushtarake. Në disa raste, Cudmore shkruan informacione të cituara nga Departamenti i Mbrojtjes Kombëtare, atëherë shef i Shtabit të Mbrojtjes së Kanadasë gjeneral Tom Lawson dhe tani në pension Martin Dempsey shef ishtabit të bashkuar të u përpoqën për të krijuar plane për krijimin “forcave të integruar plotësisht.”

5938977092_12_06_12_xlarge

Në një “forcë plotësisht të integruar”, SHBA dhe anëtarët e ushtrisë kanadeze do të shërbenin krah për krah në të njëjtat njësi nën një komandë të unifikuar. Ushtarët kanadezë dhe amerikanë më pas do të vendoseshin nëpër botë në operacionet e ekspeditës nën një strukturë komanduese ushtarake të unifikuar.

Edhe pse diskutimet janë kryer në nivelet më të larta, Kanadaja vendosi se nuk ishte në interesin e saj[ më të mirë për të integruar plotësisht ushtrinë e saj me SHBA-s për këto lloje të misioneve. Ndër shqetësimet Kanadeze ishin se Otava potencialisht të heqë dorë nga kontrolli mbi forcat e saj në llpgari komandantëve amerikanë në situata të caktuara.

“Të dy ushtritë nuk kanë ndërmend për të përgatitur forca formalisht të integruara në këtë kohë”,shkruan CBC nga Departamenti i zëdhënësit të Mbrojtjes Kombëtare.

“. Në vend të kësaj, ata janë duke u zhvilluar aftësinë për të vepruar së bashku në ndonjë mision të autorizuar nga qeveria e Kanadasë.Bashkëpunimi Kanada-SHBA është i shkëlqyer, ne jemi duke u përpjekur për ta bërë atë më të mirë.”
Përveç kësajë këtody vende kanë bashkëpunime dhe ndërveprime të ngushta ushtarake në shumë fusha të tjera militare nëpër botë.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS:
%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close