Kroacia nënshkruan iniciativën europiane për të rezervuar rreth një milion e gjysmë doza të vaksinës kundër koronavirusit.

Ministri kroat Shëndetësisë, Vili Beros, tha se vendi i tij kishte nënshkruar një para-marrëveshje në nivelin Evropian, me anë të së cilës kishte rezervuar rreth një milion e gjysmë doza të vaksinës kundër koronavirusit.

“Ekzistojnë disa nisma kryesore, tani për tani dy më të mëdha, njëra prej të cilave është në nivelin Evropian, të cilat nënshkruajnë para marrëveshjeve me prodhues të ndryshëm të vaksinave që kanë shkuar më larg në testimin e saj për momentin. Në nivelin Evropian, Kroacia ka nënshkruar një marrëveshje të tillë. ku ne rezervuam rreth një milion e gjysmë doza të asaj vaksine të re. E firmosa atë dy ditë më parë, “tha Beros.

Ai i tha HRT se ekziston një tjetër iniciativë globale për të cilën ata nuk janë akoma të sigurt nëse duhet të bashkohen me të, dhe të gjitha para marrëveshjet kanë përparime financiare.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close