Në shërbim të askujt...vetëm informacion!

NASA në kërkim të shenjave të jetës në Mars nis një rover

NASA do të nisë sot në Mars një rover të gjeneratës së re “Perseverance”, i cili do të eksplorojë gjurmët e jetës së mundshme të mëparshme në atë planet.
Nisja është planifikuar për në orën 7.50 të mëngjesit me kohën lokale nga Cape Canaverla, Florida, dhe roveri pritet të arrijë në Mars në shkurt të vitit të ardhshëm.

Misioni kushtoi 2.4 miliardë dollarë, raporton Reuters.
Roveri duhet të binte në bazën e një krateri 250 metra të thellë “Liqeni”, i cili ishte një liqen 3.5 miliardë vjet më parë dhe për të cilin shkencëtarët besojnë se mund të përmbajnë prova të jetës së mundshme të ish-mikrobeve në Mars .

Makina,sa madhësia e një makine, me gjashtë rrota, do të lansohet nga raketa Atlas 5 e kompanisë “United Launch Allliance”, dhe ajo duhet të dorëzojë një mini helikopter në Mars dhe të provojë pajisjet për misionet e ardhshme njerëzore në këtë planet.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close