Disa keshilla te vjetra qe vine nga lashtesia !!!

Pi ujë aty ku pin kali, sepse kali nuk pin kurr ne ujë te pist.

Vendose shtratin e gjumit ne shtepi ne vendin qe zgjedhin macet per te fjetur.

Haje frutin qe ka zgjedhur krimbi.

Mbilli pemet ku germojne dhelprat.

Germoje pusin posht pemes qe zgjedhin zogjt per te ndertuar folene ne vere.

Shtrihuni kur te deshironi por zgjohu per nje here me pulat.

Ushqehu me jeshilleqe dhe do te kesh, kembet e nje dhie te eger dhe zemren e nje ujku.

Noto sa me shpesh dhe do te ndjehesh mbi toke, si peshku ne uji.

Shiko sa me shpesh drejt qiellit dhe jo para kembeve tua dhe mendimet do ti kesh te kthjellta si qielli pa re.

Hesht sa te mundesh dhe fol sa me pak, shpirti do mbreterohet nga qetesia dhe mendjen do ta keshe gjithmone paqesore.

/Toka Iliro-Pellazge

 

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close