BLAKAJ:INDUSTRIA E SIGURIMEVE PËRKRAH MASAT E QEVERISË

Kryetari i Këshillit Administrativ në BKS, Besarb Blakaj, ka vlerësuar se është hap pozitiv fillimi i Lëshimit të policës së parë të subvencionuar nga Qeveria e Kosovës për bashkëatdhetarët.

“Qeveria e Kosovës do të merr hapa konkret lidhur me zvogëlimin e automjeteve të paregjistruara e të pasiguruara, e që do të ishte një kontribut i madh drejt anëtarësimit në Këshillin e Byrove në Bruksel”, ka shkruar Blakaj në rrjetin social në “linkedin’.

Postimi i tij i plotë në linkedin:

Lëshohet polisa e parë e subvencionuar nga Qeveria e Kosovës për bashkëatdhetarët!

Bazuar në Memorandumin e nënshkruar ndërmjet Ministrisë së Financave, Ministrisë së Punëve të Brendshme, BQK-së dhe BKS (Neni 3.1.1), bashkëatdhetarët mund të pajisen me policë të Sigurimit Kufitar vetëm në 5 vendkalime kufitare. Por, për ta lehtësuar ardhjen e tyre, BKS, ka përgaditur infrastrukturën e nevojshme në një afat jashtëzakonisht të shkurtë që bashkëatdhetarët të kenë mundësi të paisen me polica të subvencionuara nga Qeveria e Kosoves në të gjitha vendkalimet kufitare të Republikës së Kosovës.

Qeveria e Kosovës do të merr hapa konkret lidhur me zvogëlimin e automjeteve të paregjistruara e të pasiguruara, e që do të ishte një kontribut i madh drejt anëtarësimit në Këshillin e Byrove në Bruksel.

Havolli: Nga sot policat e sigurimit për diasporën me zero kosto

Sokol Havolli zëvendësguvernator i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, tha se pas angazhimit të përbashkë të Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, Qeverisë së Kosovës dhe Byrosë Kosovare të Sigurimit, në minutat e parë të datës 1 gusht 2020, u printua polica e parë e sigurimit për diasporën me zero kosto, e subvencionuar nga Qeveria.

“Punët në vazhdim duhet të orientohen në anëtarësimin e Kosovës në Kartonin e Gjelbër, e përkohësisht të sigurojmë të drejtat tona përmes ndonjë shteti mik të Kosovës. Për të arritur këtë, është e domosdoshme ulja e numrit të automjeteve të pasiguruara në vend, tha Havolli.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close