Shpikjet qe ndryshuan boten>Rrota

Rrota  më e vjetër që është gjetur është afër Lubjanës, Slloveni dhe daton diku rreth vitit 3100 P.e.s. Andaj, është e pamundur të thuhet se kush e ka shpikur.

Në ato kohëra, rrotat janë përdorur vetëm për transportimin efficient të mallrave, posaqërisht kur u viheshin kuajve me karroca. Por tani, rrota është një kërkesë e domosdosshme për shpikjet e tjera që të funksionojnë, që nga rrotat e ujit në mulli, rrotat e automobilit, centrifugat e perdorura në kimi dhe hulumtimet mjekësore.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close