Sinjale pozitive për liberalizim të vizave për Kosovën

Ministrja e Punëve të Jashtme, Meliza Haradinaj-Stublla, nga ShBA ka vazhduar vizitën edhe në Gjermani. Ajo në Berlin është takuar me zyrtarë të lartë gjermanë, ku ka biseduar për procesin e dialogut dhe liberalizimit të vizave për Kosovën.

Duke falënderuar shtetin gjerman për përkrahjen e dhënë Kosovës, Haradinaj-Stublla është shprehur optimiste se procesi i liberalizimit të vizave do të përmbyllet nën mandatin e Gjermanisë si kryesese e Presidencës së Këshillit Evropian.

Ky është statusi i saj i plotë:

Sot në Ambasadën e Kosovës në Berlin, pata takim thelbësor me z. Matthias Lüttenberg – Shef i Departamentit për Evropën Juglindore në Zyrën e Kancelares Gjermane dhe znj. Christiane Hullmann – Shefe e Divizionit për Ballkanin Perëndimor në Ministrinë e Jashtme të Gjermanisë.

Lidershipi i Gjermanisë si aleatja më e madhe e Kosovës në Evropë, veçanërisht tani kur kryeson Presidencën e Këshillit Evropian, është qenësor në përmbylljen e procesit të liberalizimit të vizave për Kosovën. Fitova bindjen se ka sinjale pozitive në drejtim të një epilogu të suksesshëm të këtij procesi.

Diskutuam edhe për dialogun Kosovë – Serbi, ku theksova se arritja e një marrëveshjeje përfundimtare për njohje reciproke në kufijtë ekzistues, është qëndrim unik i Republikës së Kosovës. Rrëshqitja në dialog me tema teknike, dhe pa kornizë kohore, është kundërproduktive, dhe besojmë fuqishëm që Gjermania do të luaj rolin e saj vendimtar njësoj sikur në kohën kur rrëzoi idetë e rrezikshme të lëvizjes së kufijve në Ballkan.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close