Tërshëra është ndër ushqimet më të shëndetshme në tokë.

Kokrrat e saj janë të tëra pa gluten dhe një burim i shkëlqyeshëm i vitaminave, mineraleve, fibrave dhe antioksidantëve të rëndësishëm.

Studimet tregojnë se tërshëra ka shumë përfitime shëndetësore.

Këto përfshijnë humbje peshe, ulje të nivelit të sheqerit në gjak dhe rrezik të zvogëluar të sëmundjeve të zemrës.

Diabeti i tipit 2 është një sëmundje e zakonshme që karakterizohet nga niveli i sheqerit i ngritur në gjak. Zakonisht rezulton nga ulja e ndjeshmërisë ndaj insulinës hormonale.

Tërshëra mund të ndihmojë në uljen e nivelit të sheqerit në gjak, veçanërisht në njerëzit që kanë mbipeshë ose kanë diabet të tipit 2.

Ajo gjithashtu mund të përmirësojnë ndjeshmërinë ndaj insulinës.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close