​Dita Botërore e Qyteteve

Data 31 Tetor është përcaktuar nga Asambleja e Përgjithshme e Kombeve të Bashkuara si Dita Botërore e Qyteteve.

Kjo ditë promovon në masë të madhe interesin e bashkësisë ndërkombëtare në urbanizimin global, të shtyjë përpara bashkëpunimin midis vendeve në përmbushjen e mundësive dhe adresimin e sfidave të urbanizimit, dhe kontributin në zhvillimin e qëndrueshëm urban në mbarë botën.

Çdo vit një nën-temë tjetër përzgjidhet, për të nxitur sukseset e urbanizimit si dhe për të adresuar sfidat specifike që rezultojnë nga urbanizimi.

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close