`Çështja e Kosovës të zgjidhet para se Serbia të bëhet anëtare e BE-së`

Problemi i Kosovës duhet të zgjidhet para se Serbia të anëtarësohet në Bashkimin Evropian, por Kosova nuk është çështja e vetme, ka shumë tema të tjera teknike, dhe Serbia është në mes të këtij procesi.

Kështu tha ambasadori gjerman në Serbi, Thomas Schieb.

Ai deklaroi se ka përshtypjen se imazhi i BE-së nuk është aq pozitiv në Serbi.

“Imazhi i BE-së këtu nuk është aq pozitiv sa pritej, por BE po bën gjëra të mira për Serbinë. BE mbështet Serbinë financiarisht përmes programeve të shumta, investimeve në rrugën drejt Bashkimit Evropian. Ju keni 27 shtete dhe ndonjëherë është një proces i komplikuar se si të bien dakord për të ndihmuar disa shtete. Isshtë bërë në parim, por BE po bën një punë të mirë, unë mendoj se ka një procedurë për të përmirësuar imazhin e BE-së në Serbi, tha ai për TV Prva, transmeton Klan Kosova.

Diplomati gjerman theksoi se Gjermania mbështet fuqimisht Serbinë në rrugën e saj drejt Bashkimit Evropian.

“Ne po përpiqemi të shpjegojmë këtu se çfarë përfaqëson Bashkimi Evropian. Serbia duhet të bëhet anëtare e Bashkimit. Gjithkush mund të përfitojë nga ajo që BE ka për të ofruar. “Ne duhet të punojmë për bashkëpunim konstruktiv”, tha ai

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close