Yjeshat do thonë.. *Poezi

Tek ajo rreze që buzët i fshik
Mbi supe malesh dhe vjen këtu
I fshehur jam, aty nën dritë..
Po ti ku je…ku!
Te lëkurë e lulisur me myshqe gri
Në degët e thara, që era i shëmb
I etur pas etjes, nisem të vi..
Te ty që më dhëmb!
Të shoh dritën, plakur e plaguar
E malltë për yjet që kurrë si sheh
Aty po nisem mbi re rënkuar..
Por ti s’më njeh!
***
Dhe ja ku jam larg teje dy hapa
Bardhuar prej mallit si rërë, si erë
Do thonë yjeshat netëve të gjakta
Na ishin njëherë..!

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close