Moderna njofton për efikasitetin e vaksinës së saj kundër coronavirusit

Kompania farmaceutike Moderna njoftoi sot se efikasiteti i vaksinës së saj eksperimentale kundër koronavirusit është 94.5 përqind dhe informacioni bazohet në fazën e fundit të testimit klinik.

Kjo është kompania e dytë amerikane që lëshoi ​​vaksinën me shumë efikasitet kundër Kovid-19 në, vetëm shtatë ditë para Moderna-as, këtë e bëri Pfizer, efikasiteti i së cilës është pak më shumë se 90 përqind, njoftoi Reuters.

Përveç efikasitetit, një tjetër gjë e rëndësishme bie në sy me vaksinën e Modernas – nuk kërkon ruajtje në temperatura jashtëzakonisht të ulëta, por është e qëndrueshme në temperatura prej dy deri në tetë gradë për 30 ditë dhe mund të ruhet në temperatura minus 20 ,për gjashtë muaj.

Vaksina Pfizer duhet të ruhet në minus 70, ndërsa Sputnik V rus, i cili është 92 për qind efektiv, mund të ruhet në minus 18.

Moderna erdhi në këto rezultate bazuar në testimin e 30,000 vullnetarëve dhe është ende duke pritur që organi rregullator i shëndetit amerikan të lejojë përdorimin e saj.

Kompanitë farmaceutike “Pfizer” nga SHBA dhe “Biontek” gjermane njoftuan disa ditë më parë se vaksina e tyre eksperimentale ka një efikasitet prej më shumë se 90 përqind në parandalimin e kovid 19, bazuar në të dhënat fillestare nga një studim i madh, i cili është një fitore e madhe në luftën kundër pandemisë.

/përgatitur nga proinformacion.com/

 

Comments are closed.

%d bloggers like this:

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close